Общото събрание на Факултета по дентална медицина на МУ – Пловдив избра нови органи на управление с мандат от 4 години – декан и Факултетен съвет.

Новоизбраният декан на факултета е доц. д-р Деян Нейчев, дм, който беше единствен кандидат, подал Мандатна програма за развитие и управление на ФДМ (2022 – 2026) в обявения законоустановен срок.

Кандидатът представи своята визия за преодоляване на предизвикателствата пред ФДМ чрез постигането на конкретни цели в стратегическите сфери на дейност, за да може Факултетът да се развива и да успява в условията на агресивната конкуренция на образователния пазар.

banner

С мотото „Volenti nihil Difficile“ (За искащия нищо не е трудно) бяха очертани основните перспективи пред ФДМ: оптимизиране на кадровата политика с цел запазване и развитие на преподавателския състав в съответствие със стратегическите цели на ФДМ; увеличаване на приходите от СДО и продължаващото обучение чрез използване на ресурсите на високо-технологичните центрове и катедрите, както и съвместяване на добрите академични традиции с иновациите в учебно-преподавателския процес.

След тайно гласуване доц. Деян Нейчев беше избран с 115 гласа от 145 гласували делегати на Общото събрание.

Доцент Нейчев е ръководител на Катедрата по орална хирургия от 2020. Той е възпитаник на Медицински университет – Пловдив, с придобити 2 специалности: „Обща стоматология“ и „Орална хирургия“, както и магистър по Обществено здраве и здравен мениджмънт.

Академичното ръководство на Медицински университет – Пловдив изказва поздравления за отличната организация на проведеното Общо събрание към неговия председател доц. д-р Силвия Димитрова, дм и пожелава успешен и ползотворен мандат на новия декан на ФДМ и на новия Факултетен съвет.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!