Destiny

Инициативата „Резиденция Баба“ организира „седянка“ в Пловдив

Какви са възможностите да съчетаем (или заменим изцяло) живота си в града с този в село?
Организаторите на „Резиденция Баба“ от сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“ ви канят на дискусия в Отсреща (ул. Бетовен 12, Пловдив) на 4 юли (сряда) в 18.00 часа.


Тема на събитието са въможностите и трудностите млади хора да живеят пълноценно в български села. Поводът е четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“, което тази година ще бъде в 3 села в община Карлово. Организатори и участници ще са там, за да разкажат за смисъла, човечните срещи и разкази от трите поредни издания на инициативата - прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и неслучили се идеи.
Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не "отпадат" от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и - обратно?

Миналата седмица същото събитие беше организиране в София и пожъна голям успех. В разпалена дискусия за трудностите да заживееш в българско село се включиха млади семейства и хора, които или вече го правят, или са в процес на преместване. Присъстваха и представители на други инициативи, целящи да възродят живота в различни села с иновативни подходи.

Banner 468 x 60 px