Destiny

Ясни са номинациите за престижната Национална литературна награда „Христо Г. Данов“

Министерство на културата и Община Пловдив канят пловдивчани и гости на града на 15 юни 2018 г., петък, от 17.00 часа в къща музей „Христо Г. Данов“ на тържествена Церемония по връчване на Национална литературна награда „Христо Г. Данов“ в категориите: Българска литература, Преводна литература, Хуманитаристика, Изкуство на книгата, Издание за деца, Книгоразпространение, Представяне на българската книга, Библиотечно дело, Електронно издаване и нови технологии.

Националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура е учредена през 1999 г. от Министерството на културата, Национален център за книгата и община Пловдив във връзка с провеждането на “Европейски месец на културата”. Oтличията по традиция се връчват на тържествена церемония в Стария Пловдив в къщата- музей на Хр. Г. Данов.

Номинираните и наградените се определят на конкурсен принцип от жури, определено със заповед на министъра на културата. Наградата представлява малка пластика, диплом и парична сума. Носителят на наградата за цялостен принос в националната книжовна култура се определя от Министъра на културата.

В деня на церемонията, непосредствено преди началото и се провежда последното заседание на комисията за определяне на победителите в отделните категории.

Banner 468 x 60 px