Destiny

Подредиха изложба „Коледен благослов” в „Недкович”

"Светлина и Надежда за всички " е магията, която завладя Стария Пловдив от първия ден на декември.

На първи декември почетния консул на  Р.Армения, директора на ОИ"Старинен Пловдив" и председателя на общински съвет в града под тепетата -г-жа Савина Петкова, запалиха светлините на елхата на Лапидариума  и дадоха старт на почти едномесечната празнична програма. 

На трети декември -неделя, емоцията на предпразничната подготовка беше концентрирана в Арменския комплекс в Стария град .

Близо 180 деца и родители сесъбраха в двора на арменската църква "Сурп Кеворк ", по покана на фодация АРАКС, за да украсяват елхата там .

След неделната служба малките палавници получиха благпословията на арх. Исаак Бохосян - предводител на арменската епархия на ААСЦ в България . Благия свещеник от храма и владиката приветстваха гостите, пожелаха им здраве, радост и весели празници и с това започна обличането на празничното дръвче с разноцветни топки, гирлянди, ангелчета и еленчета .Децата едно през друго, със смях и светнали от радост очи слагаха играчка след играчка  докато дървото заблестя ввъв всички цветове на дъгата, заблестяха златистите му драпериии подобно на светлината в детските души . 

Една след друга следваха забавните коледни игри, един истински празничен спектакъл с десетки еленчета, принцеси и други приказни герои, оживяли около елхата .

Глъчката стихна за малко в залата на Арменски културен дом -Сърах, където председателката на фондация АРАКС - Мариам Гарабедян привества гостите . Тя и съпедседателите на фондацията с радост и заслужена гордост представиха двата нови стипендианти на АРАКС, с това средставата , които тази организация дари за развитието и образованието на даровите деца стана 6000 лева . 

Всички усилия са опавдани, когато каузата е толкова амбициозна и благородна, вече имаме шестима достойни продължители на голямата идея, нашите стипендианти -нашето лице и бъдеще .

Освен представянето на поредния стипендиант, Коледното празненство ежегодно е времето за презентиране на нова книга, още една от традициите на тази фондация . Книжката тази година е Забележителностите на Армения в картинки за оцветяване с двуезичен текст. В същото време почетния консул на Армения г-н Ехиязар Узунян и директора на Арменски културно информационен център Пловдив д-р Ахавни Кеворкян , презентираха новата книга на Благотворителния базар на дипломатите в гр, София, където дадоха своя принос за благотворитлната инициатива.

С това деловата част  беше изчерпана, а малки и големи продължиха забавленията, разказвайки на щурите и забавни зимни истории, чрез игрите си заедно.

Лакомствата и творчеството са неизменна част от празниците ан фондация Аракс 

Тази  част от програмата бе организирана от Мери Сарисян и Сърпухи Каприелян - част от екипа на фондацията, които сътвориха истинска феерия от пъстроцветни меденки, ухаещи на джинджифил и канела и белоснежни ангелчета с талантливите и вдъхновени хлапета .

За нашите приятели в празничния ден пяха чаровните Симона Пачаджян и Даниела Дердерян от ВФ "Сирун " 

Времето прекарано сред приятели, изпълнено с любими занимания и забавни игри много бързо минава, но оставя прекрасни спомени . И този празник бе забележителен пример как добрината, обичта и приятелството са заразителни и правят чудеса . 

Нека е с Вас божията благословия, малки и големи, приятели.

Нека щастие, изпълва дните ви до следващия празник 

"Светлина и надежда " продължава своя светъл път в душите на пловдивчани, затова следете програмата на ОИ "Старинен Пловдив" и се забавлявайте.

Banner 468 x 60 px