Destiny

Нова вълна BG сериали през 2018 г. - 6, с много звезди

Интересни персонажи, добра актьорска игра и перфектна работа на снимачния екип - ето предпоставките за успеха на един сериал. Българските продуценти успяха да вплетат всичко това в едно и направиха бум след 2010 г. в телевизионните сериали.

Тогава се появи и първият български сериал от новата вълна - “Стъклен дом”, който се превърна в истинска сензация. Последваха го още много - комедийни като “Столичани в повече”, който стана най-дълго излъчваният български сериал, и криминални като “Под прикритие”, който е най-продаваният и се излъчва на 4 континента, и драматични като “Седем часа разлика” и “Отплата”.

Само за няколко седмици след излъчването на първите серии младите актьори в новите сериали се превърнаха в звезди, а големите, вече достатъчно популярни и признати, показаха какво липсваше на малкия екран в последните 20 г. Те привлякоха зрители не само към телевизионните и филмовите продукции, а и към театралните салони, в които играят. Кристиан Милатинов, Румен Угрински и Герасим Георгиев-Геро участват в “Полицаите от края на града” на Нова тв. След краткото затишие сега, през 2018 г., се очертава още една нова вълна на българските сериали.

Очаква се догодина да тръгнат 6 премиерни заглавия, ще има и продължения на две суперуспешни.

БНТ ще прави 6- серийния минисериал “Денят на бащата” с продуцент Мартичка Божилова. Вече се прослушават актьори и е много вероятно в главните роли да са звездите от друг сериал на БНТ - “Под прикритие”. Това са Захари Бахаров и Александър Сано. “Денят на бащата” ще е социална драма, направена по истинска история. БНТ ще финансира и два детски сериала - “Островът” и “Румбата, аз и Роналдо”, но работата по тях ще е изцяло догодина.

“Скъпи наследници” е новото заглавие на Би Ти Ви Продукцията е с висок бюджет, а историята ще е за две многолюдни фамилии, които заради завещание са принудени да заживеят на село. Ролите се играят от много известни актьори като Орлин Павлов, Койна Русева, Валентин Танев, Георги Кадурин, Дарин Ангелов и много други. Би Ти Ви ще има още един сериал догодина - най-вероятно тогава ще излъчи 12-ия сезон на “Столичани в повече”, който трябваше да е и последен. Но телевизията подписа договор за още един сезон - 13-и, с продуцентската компания “Дрийм тийм” на Евтим Милошев и Любо Нейков.

“Дяволското гърло” е един от сериалите, които Нова телевизия ще завърти през 2018 г. Това ще е криминална детективска драма и е изцяло авторска. Прави я продуцентската компания на Евтим Милошев и Любо Нейков “Дрийм тийм”, която стои и зад суперуспешния сериал на Нова тв “Откраднат живот”. В нея ще гледаме звездите Теодора Духовникова и Владо Карамазов. Зуека и Рачков пък ще се появят в “Полицаите от края на града”, който ще тръгне още в началото на 2018 г. по Нова тв. Сериалът се прави от Магърдич Халваджиян и е творческа адаптация на испанския комедиен сериал Los Hombres De Paco (“Хората на Пако”), в който главните герои са глуповати ченгета, които докарват само главоболия на шефа на полицейския отдел. Нова тв вече обмисля и продължението на “Откраднат живот” - първия български сериал на медицинска тематика. Досега телевизията е излъчила 170 епизода, а в отделението на болница “Св. Кирил” са минали едни от най-добрите ни актьори./24 часа

Banner 468 x 60 px