Destiny

В Пловдив започва "Седмица на вдъхновението"

Фестивалът „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017“, който ще се проведе от 13 до 19 ноември в модерната сграда на Пловдивски Културен Институт, разрараства своя мащаб и влиза в пет пловдивски училища.

„В седмицата от 13-ти до 17-ти ноември гостуваме в няколко пловдивски училища, защото ни вълнува да разберем – какво вдъхновява младежите, кое осмисля дните им, как виждат развитието си във времето и в какво виждат личния си принос към другите“, разказа директорът на Пловдивски Културен Институт и създател на формата “Седмица на Вдъхновението“, Марияна Стракова.

Тя отбеляза, че датата, обявена за старт на инициативата не е случайна.

„Първото ни гостуване съвпада с  Международния ден на добротата (13 ноември). Тогава екипът ни от вдъхновители с гост-лектор Ивелина Червенакова от международната младежка организация JCI, ще се срещне с учениците от  СУ „Паисий Хилендарски“ , за да си обменим идеи по темата „Вдъхновението да доброволстваш“, обясни Марияна Стракова

На 14 ноември (вторник) Калина Гаева – хореограф и ръководител на Първото училище по хип-хоп танци The Center, ще сподели с ученици от ЕГ „Иван Вазов“ за вдъхновението да танцуваш и подкрепяш.  Предприемачът Пламен Попов ще сподели своя опит като бизнес обучител и мотиватор в Национална търговска гимназия – Пловдив.  На 16 ноември (четвъртък) заедно с ученици от СУ „Свети Седмочисленици“ ще се потопим в театрални и танцови импровизации. На 17 ноември (петък)  за смисъла и красотата в музиката ще си говорим с младия пианист Евгени Минчев и  част от талантливите деца на НУМТИ „Добрин Петков“. 

По време на „Седмица на Вдъхновението“ от 13 до 17 ноември Пловдивски Културен Институт обявява и разнообразни танцувални, спортни, творчески и театрални класове за всички пловдивчани и гости на града с ВХОД СВОБОДЕН. 

Кулминацията на Фестивала ще се състои през уикенда на 18 и 19 ноември, когато в шест тематични панела – изкуство, демонстрации, движение, образование, творчество, култура и дух ще бъдат представени изложби, цветни арт работилници, актьорски импровизации, полезни лекции, забавни танцови и спортни класове, духовни практики, представяния и беседи за малки и големи. 

Banner 468 x 60 px