Destiny

Пловдивската прима Соня Йончева завладява Ла Скала

Оперната прима Соня Йончева ще гастролира в Ла Скала в ролята на Мими от оперния спектакъл "Бохеми". Оригиналната постановка е дело на световноизвестния италиански режисьор Франко Дзефирели, пише lifestyle.bg.

"За мен е привилегия да бъда на сцената, на която е пяла Калас. Всичко в този театър е част от историята на оперното изкуство, на което съм се посветила. Щастлива съм, че започвам едно пътуване с музиката на Пучини именно тук, защото той е сред композиторите, които обожавам", споделя оперната прима. Партньор на Соня в ролята на Родолфо е известният Фабио Сартори, а диригент на спектакъла ­ знаменитият Евелино Пидо. В официално съобщение до медиите от Ла Скала пишат, че за театъра е чест артист от класата на Йончева да участва в този спектакъл, който е от историческите за Ла Скала. "Йончева е най­-търсеното сопрано за последните две години. За нас е чест, че тя включи Ла Скала сред оперните театри, в които ще пее през 2017 година".

Премиерата на "Бохеми" е на 7 юни, а на 18 юни Йончева ще изнесе голям концерт в зала 1 на НДК. На сцената ще ѝ партнират нейният брат ­ тенорът Марин Йончев, който спечели телевизионния музикален формат "Стар Академи". На сцената заедно със Соня ще излязат Фестивален симфоничен оркестър и един от най­-вълнуващите млади диригенти и съпруг на оперната дива ­ Доминго Хиндоян.

Banner 468 x 60 px