С бурни аплодисменти и публика, изправена на крака започна 11-то издание на „Черната кутия“

Единадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ( 31 май - 6 юни 2017 г.) бе открито снощи в Камерната зала на Драматичен театър - Пловдив с представлението „Джоузефина“ на белгийската ChaliWate Company. 

Спектакълът е носител на множество награди - Coups de coeurs на Vue sur la Relève Festival – Montréal (2009), „Най-добър спектакъл“ на Festival Internacional de Teatro Nuevo Leon в Монтерей, Мексико (2011), „Наградата на публиката“ на Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, Испания (2012) и е селектиран за Prix de la critique (2013) – Белгия, в категория „Откритие“.  Режисурата и изпълнението са на Сандрин Еуро и Сикер Дюриу,  драматургия - Катя Монтеняк, декор - Карин Галарно и Тибо Ванден Стийн, светлинен дизайн -Фредерик Гравел и Жероме Дежан, озвучаване - Нанси Бусиер. Гостуването на продукцията се осъществи с подкрепата на Белгийското посолство в България.

Преди началото, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан - извънреден и пълномощен посланик на Кралство Белгия в България и Александър Държиков – заместник-кмет „Култура и туризъм“ на община Пловдив отправиха своите поздрави към гостите, препълнили залата, към участниците и организаторите на престижния фестивал, в чиято програма са включени 16 международни събития -  театър, пърформанс, танцови вечери, майсторски класове, уъркшоп и прожекции на филми.  

 

„Благодаря на организаторите Недялко Славов и Слава Младенова от фондация „Черната кутия“ за неуморните усилия, които полагат, за перфектната организация и престижната селекция на програмата. От 2007 г. до днес, Община Пловдив винаги е заставала зад фестивала и той се е превърнал в неизменна част от Календара на културните събития на община Пловдив. Сигурен съм, че с всяко следващо издание, програмата ще бъде все по-интересна, залата все така препълнена от почитатели и истински ценители на театъра и съвременния танц“ каза в приветствието си Александър Държиков. Той поздрави участниците и гостите от името на Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и пожела на добър час на 11-то издание на „Черната кутия“.  

След края на представлението, публиката, изправена на крака дълго аплодира Сандрин Еуро и Сикер Дюриу, които не можеха да скрият вълнението си от топлото посрещане в Пловдив.  

 

Banner 468 x 60 px