Destiny

Авторката на книгата "Моши, моши, Япония" пристига в Пловдив

На 1 юни 2017г., четвъртък, от 18.30 часа в Тракарт ( подлез Археологически) от далечна Япония за среща с пловдивската публика пристига дългогодишния дипломат от кариерата и автор на книгата  „Моши моши, Япония" -  г-жа Юлияна Антонова – Мурата.

Преди това, в 15.30 часа в ДК „Борис Христов“, г-жа Антонова – Мурата ще има кратка среща  със заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков.

Изключително интересните разкази на г-жа Юлияна Антонова – Мурата за живота в страната на изгряващото слънце и за невероятните случки и хора, спечели истински почитатели на нейната вдъхновяваща книга. Разказва на живо по лек и непринуден начин и впечатлява със своите приятни отговори на всеки един въпрос. Представянето на книгата на госпожа Мурата се превръща в уникален разговор между нея и публиката. Като културно аташе в Токио преди години и като дългогодишен дипломат с ранг на пълномощен министър, госпожа Юлияна Антонова- Мурата днес не спира да работи за популяризиране на културата и на двете страни. България - като нейна родина и Япония като страната, в която живее със семейството си, по някакъв магичен начин стават по-близки благодарение на разказите, които госпожа Юлияна Мурата излива от душата си.

„Моши моши, Япония“ е книга, която вдъхновява. В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Banner 468 x 60 px