Destiny

Изложба „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“

Изложба, посветена на 48 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив“, ще бъде открита в града под тепетата. Изложбата се открива на 31-ви март 2017 г. от 17:30 ч. в Балабановата къща.

Изложбата е посветена на един сериозен повод - 48 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив“. На шега или не, събитието се е състояло точно на датата 1-ви април 1969 година. Авторите на изложбата „Не на шега! 1-ви април 1969 г. Хуморът на Пловдив във Времето“, служители на Общински институт „Старинен Пловдив“, решават да представят някои любопитни страни от живота в Стария град, хумористично пресътворени чрез рисунките, витражите и стенописите на Борис Димовски и Коста Форев, изрисувани в няколко къщи на Стария Пловдив. Включени са също и интересни политически карикатури, поместени в първите пловдивски периодични следосвобожденски издания - в. „Кукуригу“, в. „Таласъм“ и в. „Стрелица“, любезно предоставени от Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив. С тях организаторите на експозицията умело напомнят на публиката, че хуморът стои над конюнктурата във всеки един аспект от обществения живот. Със сигурност може да се твърди, че градът е оцелял, защото се е смял...

Изложбата ще бъде открита на 31 март 2017 г., петък, от 17: 30 ч. в Балабановата къща и ще продължи до 30 април 2017 година.

Banner 468 x 60 px