Новата експозиция „Полюси“ в Природоначуния музей бе открита днес от кмета на града Костадин Димитров и директора на музея Огнян Тодоров.
Тя е създадена по проект „Изграждане на жива експозиция Антарктида“. Те я съпътствана от двудневен фестивал, в който участва Детска формация за музика и танци при ДГ “Малкият принц“, гр. Пловдив, която ще представи пред публиката “Танц на ледените октоподи” и “Океански оркестър”.

„Това е първият в света такъя аквариум, има няколко, които се използват за научни цели.
Изграждането му струва около 200 000 лева, като 80 000 са целеви от Министерство на културата, а останалите са собствени приходи. Вече имаме раци от Финланция. Очакваме риби от българската база на Антрактида“,
Природонаучният музей е с рекордни приходи. Видяхте интереса и ентусиазма на децата, които влезнаха. Мисли за ново място на музея за неговото надграждане и разширяване“, каза от своя страна кметът Димитров

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space