Изложбата Medi-Terra е първата самостоятелна изложба в България на социалния и културен антрополог Достена Лаверн, която ще бъде открита утре от 18.30 часа в галерия „Димитър Георгиев“ в Стария Пловдив.

Досега картините й са представяни в редица самостоятелни и колективни изложби във Франция, където живее от трийсет години. Нейни творби са откупени от Фонда на френските медиатеки и присъстват в престижни частни колекции. Последната й самостоятелна изложба в Съвета на Европа през юни 2022 г. я открои като художник с ярък индивидуален почерк и европейско признание.

Достена Лаверн споделя, че избира да представи своите картини в родния Пловдив, защото свързва първите си трепети на художник с вълшебството и съкровената територия на детството. “Пловдив е моята Итака. За мен той е повече от културна столица, той е моят град приютил в себе си целия свят като неразгадана тайна на вековете, а пловдивчани са именно тази публика, за която всеки творец може да мечтае.”

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!