Пловдив е музикалната бизнес столица на България! За поредна година, най-голямата българска шоубизнес конференция – SPIKE Bulgarian Music Showcase, ще се проведе в града под тепетата на 25, 26 и 27 май 2023 г.. В това издание интереса от музикалните и бизнес среди е огромен и за конференцията в Пловдив пристигат над 220 участника, от които над 40 делегати, висок ранг музикални специалисти от цял свят – включително от Канада и Япония!

И ако миналата година, когато за първи път поставихме България на световната музикална шоукейс карта и този формат беше напълно непознат, днес знаем че това е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

Както и в първото издание на конференцията, през деня дискусионните панели ще се провеждат в Дом на културата „Борис Христов“, а вечерите пет елитни пловдивски сцени ще приютят супер богатата, като стилове и националности, музикална програма! На 25, 26 и 27 май 2023-та следете програмата на Rock Bar Download, Бар Fabric, Temple Bar, Безистена и Римски стадион, защото там ще са изявите на всички български и международни артисти, участници в SPIKE Bulgarian Music Showcase. Пълният график и имена ще намерите на сайта spikeshowcase.com и в социалните медии на форума.

banner

Както дискусионните панели, така и клубните вечери са напълно безплатни за посетители!

Създателят на SPIKE Bulgarian Music Showcase Боян Пинтър споделя: „През тази година, спрямо предишната, има четворно увеличение на регистрацията на делегати и повече от трикратно увеличение на заявките за участие от артисти. Ние приемаме, че това е знак от музикалната и професионалната общност за голям интерес към форума и възможностите, които той дава за комуникация между хората в музикалният бизнес и образователната функция, която има“.

Тази година, основната дискусионна програма на конференцията се фокусира върху процеса на студийната продукция, мениджмънт, продуциране на музикални фестивали, дигитална дистрибуция, управление и експлоатация на права, презентации на компании и услуги и кръгла маса с дискусии за хеви метъл музиката. Любопитно е, че тази година, световният музикален елит, който идва в Пловдив, слага специален акцент върху темата за психичното здраве и зависимостите в музикалната индустрия. Ще говорим детайлно и за начините за увеличаване на приходите за развиващите се артисти и музикални лейбъли.

Очакват ни и срещи с тотални музикални легенди!

В Пловдив пристига Lennart Östlund – саунд инженер в в Polar Studios, който е музикален продуцент на албуми на ABBA, Led Zeppelin, Roxette, Chic, The Rolling Stones, Rammstein и много други.

На SPIKE Bulgarian Music Showcase сме горди да посрещнем и Edward Bicknell – легендарен мениджър на артисти, като Dire Straits, Gerry Rafferty, Roxy Music, Brian Ferry. Букинг агент, мениджър на легендарната агенция William Morris в Ню Йорк. За втора поредна година, с нас ще бъде и най-влиятелната дама на канадската музикална индустрия – Sandy Graham.

SPIKE Bulgarian Music Showcase е част от Програма Наследство на Пловдив – Европейска столица на културата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!