От 1 април започва набирането на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2022 година.

Награда „Пловдив“ се присъжда по една в следните 12 категории:

– Художествена литература и хуманитаристика;

banner

– Художествен превод;

– Журналистика в сферата на културата;

– Архитектура и естетизация на градската среда;

– Музика;

– Танцово изкуство;

– Театър;

– Изобразително изкуство;

– Аудио-визуални изкуства и фотография;

– Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;

– Произведение на изкуството, предназначено за деца;

– Съвременни мултижанрови изкуства.

Краен срок: 18 април 2023г., 17.00 часа ( Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат.)

Кой може да внася предложения?

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Как се внася?

Предложенията се изготвят по образец (Приложение №1). Статута и формуляра – Приложение №1, можете да изтеглите от сайта на община Пловдив – www.plovdiv.bg на началната страница, в долната част в банер – лентата с надпис „Награда Пловдив“, както и от раздел „Култура“ в менюто – Награда „Пловдив“. Попълнете формуляра с Вашето предложение, като посочите задължително и раздела. Внасянето на предложения може да стане по 3 начина.

1. Внесете на хартия в деловодството на община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 18 април, 17.00 часа.

2. Попълненият формуляр с Вашето предложение, можете да изпратите по електронен път на имейл: [email protected]

3. Можете да използвате платформата за директно попълване на формуляр в сайта на Награда „Пловдив“ на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „Подай предложение за награждаване“.

Забележка: В случай, че има приложения към формуляра, напр. книги, чертежи и др., които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат внесени в деловодството на Община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 18 април, 17.00 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!