Любо Киров прибави към колекцията си с награди и първи „Икар“. Той взе статуетката в категория „Атракционно и сценично изкуство“, излъчена от Гилдията за атракционни и сценични изкуства, за приноса си в музикално-сценичното изкуство.

Престижните отличия бяха връчени на 27 март в Народния театър „Иван Вазов“.
„Благодаря за наградата „Икар“. Чест е за мен да съм в компанията на хора, които по подобен начин живеят и дишат изкуство. Благодаря на публиката, която е неотлъчно до мен. Благодаря на всички, които са част от големите концерти, за подкрепата и приятелството. Благодаря на музикантите, с които работя. Тази награда е за всички вас“, сподели един от най-успешните български изпълнители.
Любо Киров вече се подготвя за „Турне 2023“, което включва концерти в големите градове в страната. Всичко започва на 2 август в Античния театър в Пловдив. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК. Предстои добавянето на още дати. На сцената с Любо Киров отново ще бъдат Голямата банда и много гост изпълнители.
Ето градовете и датите от Турне 2023:
Пловдив, Античен театър, 2 август
Бургас, Летен театър, 10 август
Варна, Летен театър, 20 август
Стара Загора, Летен театър, 23 август
Велико Търново, Летен театър, 1 септември
Русе, Летен театър, 08 септември
София, зала 1 на НДК, 8 ноември
София, зала 1 на НДК, 9 ноември
Малко след обявяването на турнето концертите се изкачиха на първо място сред събитията, към които има най-голям интерес, в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.
И тази година започна ударно за Любо Киров. В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума “Целуни ме”, впечатляващия едноименен концерт в зала “Арена Армеец”, както и националното музикално турне. Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител. Любо Киров беше ментор в последните два сезона на един от най-гледаните телевизионни формати „Гласът на България“.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!