Независимо дали празнувате Трифон Зарезан или Свети Валентин, галерия Възраждане Ви подарява наслада за ума, душата и сетивата с изключителната изложба „Разкази за Универсума“ на големия български живописец Васил Петров.

Откриването е на 14.02.2023 г., вторник, от 18:00 ч. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 06.03.2023 г.
С новата експозиция на Васил Петров отново попадаме в живописната магия на неговия художествен свят, населен с характерните персонажи от митовете и легендите, а може би и от сънищата на художника. Васил е пребогата личност с интелект и познания.
Ще се любуваме на магьосните му морета, на величествените му коне и още и още …
Всяка картина на художника е едно ново, неповторимо живописно чудо. И ако не сте виждали битка между кентаври, горгони и харпии, елате на изложбата на Васил – да видите и съпреживеете.
Краси Алексиева, 2023 г.

Биография на Васил Петров :
Роден през 1961 г.
Работи в областта на кавалетната и монументалната живопис. Участва в множество международни, национални представителни и групови изложби и пленери. Реализирал е над четиридесет самостоятелни изложби в България, Италия, Дания, Мексико, Австрия. От 1990г. е член на Съюза на Българските художници и на Международна фондация за пластични изкуства IAA,UNESCO.
1997г.-2002г. е Предсетател на Представителството на СБХ в Пазарджик
2002г.-2004г. Председател на Дружеството на пазарджишките художници
От 2004г. е Председател на „Алианс за прогрес” –Пазарджик
Награди:
1992г.-Годишна награда за живопис,Пазарджик
1993г.-Годишна награда „Георги Машев” ,Пазарджик
1995г. -Годишна награда за живопис,Пазарджик
1997г. – Награда на СБХ за Млад автор,София
1997г.-Награда на Галерия Спектър,Велико Търново
1998г.-Годишна награда „Георги Машев” ,Пазарджик
2007г.-Награда на Община Пазарджик
2008г.-Автор на годината на Галерия Актив Арт,Варна

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space