Destiny

АМТИИ открива „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ с концерт и изложба на 23 септември

На 23 септември 2022 г., петък, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив ще даде официален старт на проявите, с които участва в програмата на проекта „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“.

Пловдивски партньор на Академията е Центърът по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ), който ще направи официално откриване на Нощта на своя територия една седмица по-късно – на 30 септември, петък. Двете научни институции са същевременно организатори на програмата и участници наред със Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Сдружението „Наука“, Тракийския университет – Стара Загора, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Института по математика и информатика – БАН, Регионалния исторически музей – София, Клуба „Млади таланти“ и Единния център за иновации – БАН. Тази година проектът „К-ТРИО – Европейска нощ на учените 2022“ обединява представителите на академичните среди, изкуството, образованието и индустрията в България под мотото „Научните изследвания и иновациите са ключът за бъдещето, което искаме.“

На официалната церемония на 23 септември от 16:00 до 17:00 ч. ректорът на Академията – проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, тържествено ще открие тазгодишното издание на Европейската нощ на учените и в рамките на традиционния „Европейски корнер“ ще представи проектите на АМТИИ. По същото време в Концертна зала на висшето училище ще бъде изнесен концерт под надслов „Среща на световете“, а в Зеленото училище ще бъде открита изложбата „Графични проекции“ на проф. д-р Галина Лардева-Минкова.

 

Banner 468 x 60 px