Destiny

ОИ „Старинен Пловдив“ и четири частни галерии подписаха Споразумение за сътрудничество

Очаквам година пълна със сибития и много посетители в Пловдив. Важното е пловдивани и гостите на града да се наслаждават на всичко красиво, което предлагат галериите.

Това каза кметът Здравко Димитров при подписването на Споразумение за сътрудничество между  Общински институт „Старинен Пловдив“ и четири пловдивски частни галерии -  Музейна галерия „Димитър Георгиев“, галерия „Инджов“, галерия „Джуркови“ и Арт галерия – музей „Филипополис“.

"Слоганът ЗАЕДНО от Европейската столица на културата много важи и за това, което правим в момента. Това е първа стъпка в сътрудничеството с частните галерии на града. В меморандума, който подписваме се включва точка, в която всеки, който си закупи билет от обекта в Старинен Пловдив получава ваучер за 10% отстъпка при посещение в частните галерии. Освен това деца до 7 г. ще влизат безплатно.

Безплатен ще е и входът на официални празници", коментира зам. кметът Пламен Панов.

Представители на галериите приветстваха подписването на меморандума и призоваха община Пловдив да помисли за намаляване на данъците на частните културни институции в града.

Banner 468 x 60 px