Ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна е правилно и ние ще го подкрепим, заяви пред журналисти председателят на ПГ на „БСП за България“ и лидер на БСП Корнелия Нинова.

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника, съобщиха по-рано днес от прессекретариата на държавния глава.

От началото до края на тази сделка ПГ на „БСП за България“ беше против, заяви Нинова и добави, че мотивите на президента почти изцяло съвпадат с изказванията на групата от трибуната. Аргументите ни бяха първо за липсата на достатъчно информация, второ – че нямаме доказателства, че тази техника е с отпаднала необходимост, трето – че тя може да бъде ползвана в бедствени ситуации, за охрана на оградата и т.н., и четвърто – че това дарение е в ущърб на националната сигурност и защита на националния интерес, националните граници и населението при бедствия и аварии, посочи тя.

banner

Корнелия Нинова коментира темата за ветото след втора поредна среща на леви, центристки и патриотични формации за бюджета за догодина. Форматът ни се разширява, днес се включиха и НДСВ, посочи лидерът на БСП. Получихме подкрепа за предложенията на БСП по отношение на бюджета между първо и второ четене, дадоха се и още предложения, които ще внесем от името на всички, съобщи тя. Следващата ни среща ще е по промяна в Конституцията, добави Нинова.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space