Имаме заседание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова преди началото на днешното пленарно заседание.

Аз идвам, защото имам ангажимент към Председателския съвет, уточни тя.

На въпрос за лидерска среща, Атанасова коментира, че те са нещо регулярно във формата на “некоалицията”. Има много теми, които трябва да бъдат детайлно анализирани, включително и как се изпълнява управленската и законодателната програма. Нека да подчертая, че тази управленска програма беше подписана от министър-председателя, включително и ротационния такъв, и с нея се ангажираха двете парламентарни групи – ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ), посочи тя.

banner

За нас е важно сега да направим анализ, почти шест месеца след началото на управлението, как се движат всички реформи, всички законодателни и управленски инициативи, кои от министрите се справят добре, кои – не, коментира Атанасова.

Притеснява ни фактът, че се вземат решения, включително и предложения за законодателни инициативи, без да са обсъдени с нас, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите на Атанасова един такъв пример са данъчните закони, други примери са по отношение на кадровата политика. Атанасова каза, че все още се чудят защо заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е все още на поста си.

Преди изборите председателят на парламента Росен Желязков запозна парламентарните групи с доклад на ДАНС. В него се посочва, че Стойнев е заснел с личния си телефон кодовете за сигурността на машинното гласуване. Това стана причина парламентарни сили да поискат отмяна на машинното гласуване.

Атанасова съобщи, че ГЕРБ ще има Национално събрание през уикенда с областни координатори, избрани кметове, народни представители.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!