В Апелативна прокуратура – Пловдив е открита изложба „Краят на лятото“ на ученици от НХГ „Цанко Лавренов“

Днес, 11 ноември 2020 г., в Апелативна прокуратура –Пловдив се откри изложба на ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“, гр. Пловдив.  Събитието се провежда под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото” чрез виртуален Ден на отворените врати и е съвместно с Окръжна прокуратура-Пловдив и Районна прокуратура - Пловдив.

Младите таланти гостуват в сградата на площад „Съединение“ №3 с 25 картини от изложбата „Краят на лятото“.

Гост на откриването беше Светлозар Чавдаров, директор на НХГ „Цанко Лавренов“, който представи произведенията на учениците. Апелативният прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов изпрати приветствие до младите таланти. „Вашите картини създават хармония, красота и настроение. Бъдете здрави и успешни. Не се отказвайте от мечтите си“, е написал апелативният прокурор. На откриването присъстваха Ваня Христева, заместник апелативен прокурор, Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Галина Андреева – Минчева, заместник окръжен прокурор и Атанас Илиев, заместник районен прокурор на гр. Пловдив. Младите художници, показали свои творби, ще получат като подарък Конституцията на Република България. 

Представените живописни и графични произведения са на ученици от X, XI и XII клас от всички специалности на Художествената гимназия. Картините са създадени от младите таланти по време на Учебно-творческата практика през месец септември, проведена в гр. Пловдив и в гр. Приморско. Гимназистите са рисували под ръководството на преподавателите си по специални предмети - Ангел Китипов, Атанас Камешев, Антония Фингарова, Ивилина Коликова, Кети Георгиева, Михаил Маламски, Петър Чучулигов, Полина Тодорова и Траян Добрев.

Виртуална изложба с всички произведения е представена в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура-Пловдив. 

Изложбата бе открита при спазване на мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

 

Banner 468 x 60 px