Пожар е избухнал в общежитие към бившия строителен техникум “Владо Тричков” в Трън, съобщи заместник-кметът на града Десислава Цветкова.

По думите ѝ сградата е на три етажа и е използвана като общинско социално жилище. Няма пострадали вследствие на огъня.

В общежитието са били настанени осем семейства от града, сред които пет деца на възраст от две до 10 години и 13 възрастни. Те са обитавали първия и втория етаж от сградата.

banner

Към момента не е ясна причината за запалването. Предстои да бъде направен оглед, но към момента такъв не може да се извърши, тъй като сградата е опасна след пожара. Вещите и имуществото на живущите също са унищожени вследствие на запалването.

Към момента обитателите на общинското жилище са временно настанени при свои близки и роднини, а общинската администрация в Трън подготвя осигуряването на други помещения, в които да останат потърпевшите. Те ще получат и храна за няколко дни.

Цветкова заяви, че хората имат нужда от дрехи, хранителни продукти, хигиенни материали, постелен инвентар, електрически уреди и всякакви полезни неща за едно домакинство.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!