Дронове атакуваха черноморския курорт Сочи за втори път в рамките на две седмици. Градът е дом на резиденцията на руския президент Владимир Путин. Това съобщи Министерството на отбраната на Обединеното кралство в Twitter, пише Фокус уа.

Според британското разузнаване на 1 октомври 2023 г. дронове са атакували Сочи. Бе повредена площадка за кацане на хеликоптер на местно летище.

Предишната атака срещу Сочи беше извършена на 20 септември. Дронове предизвикаха голям пожар в петролно хранилище близо до летището. Това беше първият регистриран удар по Сочи след нахлуването на Русия в Украйна.

banner

„Сочи е популярна ваканционна дестинация с тесни връзки с руския президент Владимир Путин и служи като лятна база за много от руския елит“, каза разузнавателната агенция.

Ударите с дрон срещу руския град Сочи показват как войната в Украйна се отразява на руснаците, които живеят далеч от фронтовата линия. Това се обсъжда в скорошен доклад на британското разузнаване.

„Ударите край града са пример за това, че войната засяга пряко руското население далеч от украинската граница“, подчертават анализаторите.

Руската армия отблъсква атаката на врага срещу Кримския полуостров. Украински информационни ресурси публикуват кадри от дим в Джанкой. На снимките има дим от експлозия. Предполага се обаче, че димът е резултат от това, че руската противовъздушна отбрана е прихванала вражеска ракета във въздуха.

Очевидци съобщават, че силите на ПВО са свалили БЛА и ракета над Крим. Ракетата падна в степта.

По уточнена информация украинците са се опитали да атакува Крим с преработена в ударна ракета С-200.

 

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space