Много опасна организирана престъпна група, разпространявала ситетичен хашиш сред пълнолетни и непълнолетни ученици в Пловдив, е разбита след съвместна акция на пловдивската прокуратура и БОП.

„Работим от няколко месеца по разбиването на тази група, разпрострянявала синтетичен хашиш в Пловдив, Хасково и Асеновград.
На 16 срещу 17 септември проведохме акция с колегите от БОП, при която задържахме 7 лица, които са в ареста за 72 часа и утре ще им се гледа мярка „задържане под стража“. Установхме около 1 кг. от синтетичния хашиш. Иззети са мобилни телефони и по- малко количество марихуана“, заяви на брифинг зам. окръжния прокурор Галин Гавраилов.
„През месец май в сектор БОП в Пловдив получихме сигнал за организирана група, която разпространява синтетичен хашиш сред ученици в Пловдив, Хасково и Асеновград. Групата е действала много конспиративно. Наркотикът, който е бил в пакетчета по 100 грама е оставян на различни места и е давана локация на лицата, които трябва да го вземат, без да има пряк контакт с тях. Наркотикът е идвал от западна Европа, а в лабаротория край Пловдив е смесван с препарати опасни за здравето и психиката на лицата, които са го употребяват. Дори и в малки количества може да има пагуби последствия. Тези хора са тровили нашите деца“, заяви зам. директорът на БОП Пловдив Калин Литов.
Членовете на тази престъпна група са известни дилъри, а стоката е продавана между 40 и 50 лева за грам.
„Установихме и едно непълнолетно лице, което е вербувано да стане дилър на тази група. Петима от задържаните са с предишни присъди.
Организаторът и още едно лице не са осъждани. Самият организатор е от Пловдив. Лицата са на възраст от 20 до 34 години. Някои от тях са оказали съпротива при ареста“, каза от своя страна Емил Борисов, началник отдел с ГД БОП.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space