Футболната федерация на Боливия обяви във вторник, че прекратява местното първенство, както и местната купа “Симон Боливар” заради подозрения в масово уреждане на мачове.

Освен това федерацията свика и извънредно общо събрание, на което 17-те отбора от елитната дивизия, както и представителите на деветте регионални футболни асоциации в страната да решат какво да се прави.

В понеделник федерацията подаде иск в прокуратурата в Ла Пас за започване на накателно преследване на играчи, официални лица и съдии, които са заподозрени за участие в корупционната схема.

banner

“Решихме да прекратим първенството и купата, защото имаме сериозно доказателства, че и двата турнира са манипулирани”, заяви президентът на Футболната федерация на Боливия Фернандо Коста. Той добави, че има планове до края на годината да се изигра първенство в съкратен вариант, но за тази цел първо ще трябва да бъде получено одобрение от страна на Южноамриканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!