Съдът остави Красимир Живков и Атанас Бобоков в ареста

Специализираният наказателен съд задържа заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков по обвинение в престъпна група за търговия с отпадъци.

Зад решетките остават и бизнесмените Атанас Бобоков, Николай Миховски и Айгюн Еминов. Арест бе постановен и за бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савоя.

Под домашен арест беше пуснат Васил Богданов. Според съда има данни по делото, че шестимата са действали като престъпна група.

Заседанието продължи повече от 8 часа.

„Безспорно според нас са налице трите предпоставки от НПК, за това че те са автори на деянието, за което са привлечени в качеството на обвиняеми. Това безспорно се извлича от доказателствата по делото в обем от 66 тома. Налице е според нас реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият”, заяви Генка Брезашка – прокурор по делото, предава Nova.

„Прокуратурата не изнася никакви факти за престъпни действия на Атанас Бобоков. Никакви! Ще сложат кръст на един снежнобял бизнес, на един авторитет, който се изгражда десетки години в страната и в чужбина. Заводи в 8 държави, продажби в няколко континента, над  1 500 човека – хора, които са на заплата в тази група от фирми”, каза Илиян Василев – адвокат на Атанас Бобоков.

Banner 468 x 60 px