9 511 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 451 водачи и пътници.

Съставени са 2 700 фиша и 646 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 11 – с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 водачи, 12 са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2 140 МПС и 2 459 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 688 фиша и 90 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 на 1000. Един е засечен да управлява под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!