Серия нови протести започват жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Трета седмица нито прокуратурата, нито полицията съобщават информация дали основният заподозрян за убийство Рангел Бизюрев, за когото има издадена заповед за европейски арест, е задържан. Жителите на селото готвят голям протест и в София.

Майката на убития Атанаска Бакалова съобщи в ефира на „Здравей, България“, че Бизюрев е бил локализиран, но все още не е задържан.

Тя коментира и временното отстраняване на началника на Районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. „Не може да бъде временно отстранен. Защо се забави издирването на моя син, след като беше подадена информация, че лицето Рангел Бизюрев го е търсел, за да го бие. Защо никой не го взе под внимание? На този етап не мисля, че трябва да бъде временно отстранен“, посочи тя.

banner

„Тук се прикрива нещо, има голям чадър. Защо на 26-ти, когато са заловени, разпитани, получени признания от единия близнак, те са пуснати след няколко дни?“, попита Бакалова. По думите ѝ е имало прикриване на доказателства. „С всеки един ден губя надежда, че Рангел Бизюрев ще бъде заловен“, посочи още тя. Припомняме, че по случая бяха арестувани Борислав и Валентин Динков за лично укривателство на убиеца.

По инициатива на новия началник на ОДМВР-Пловдив в четвъртък ще бъде организирана широка среща с населението в читалището на селото.

„Имам личното обещание от г-н Начев, че в рамките на месец ще има 24 часово полицейско присъствие, което е вече факт, до изясняване на случая“, каза той.

Утре ще се гледа делото на двамата близнаци, които ще поискат от съда да бъдат пуснати на свобода. За 12:30 ч. е насрочен протест пред Съдебната палата в Пловдив. В събота граждани излизат на протест и в столицата.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space