Лихвите по кредитите бавно се увеличават, но ще се увеличат и още повече. Това обясни финансистът Левон Хампарцумян в ефира на Нова Нюз

Миналата седмица БНБ съобщи, че над 17,5 милиарда са отпуснали банките за покупка на жилища. Това е ръст от 18% спрямо миналата година.

„В българския културен контекст да притежаваш жилище стои много високо в приоритетите”, коментира финансистът Левон Хампарцумян.

banner

„Другият фактор е, че икономиката расте, бизнесът расте, появяват се нови добре платени професии. Всички тези хора искат да живеят по-добре отколкото преди”, коментира банкерът.

Кредитите за жилища се взимат от икономически активни хора, които се чувстват уверени в доходите си, обясни Хампарцумян.

Лихвите по кредитите бавно се увеличават, но ще се увеличат и още повече.

Според него лош момент за покупка на жилище няма. Не е момент обаче за купуване с цел спекулация. „Близко сме до върха на цените на жилищата. Няма причина жилище в България да струва колкото във Виена”, смята финансистът.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!