Destiny

Бойко Борисов: Само с Германия можем да си съперничим, мислим за мерките по Великден

Навсякъде говорят за отхлабване на мерките. Всеки ден говоря с колегите от Европа.

В Австрия канцлерът казва ще пуснем мерките евентуално един ден, след две- три седмици. Това звучи повече като психотерапия.

"Както виждате има пикове, започват да издват радостни новини от хоп от Италия, Испания, Франция идва информация за хиляди умрели".

"В Австрия казват ще пуснем малките магазинчета след две- три седмици. Ние в България малките магазинчета не сме ги затваряли.Ето и фризьорските салони намериха начини да работят. Не е това, което трябва, но все пак работят с по един клиент".

"Ние сложихме твърди мерки. Българският народ беше много дисциплиниран и само Германия може да ни съперничи. В момента действително ако с някоя държава имаме съперничество то това е Германия. Само че те имат 4000 милиарада евро брутен вътрешен продукт, а ние имаме 40 милиарда или 50. А вие ни сравнявате с тях. Ласкае ме това, но е трудно това съревнование".

Това което съм възложил е да помислим какъв ред и дисциплина да създадем без да правим масови струпвания да ползваме планините и парковете.

Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в този пик на заболяването.  Имамсреща със Светия синод, за да намерим добри решения.

По- добре да ме намразят, но трябва да бъдем дисциплинирани поне още две- три седмици.

Ключовата дума е лекарство, имаме ли лекарство и няма да питам щаба- пускам всичко. Пак повтарям нашата икономика е свързана с европейската и тя ако не работи и ние няма как да работим".

"Гинат хора, гинат икономики, ще загине и пакет "Мобилност". Как ще се оправят сега без нашите превозвачи", заяви Борисов.

Banner 468 x 60 px