В рамките на изминалия ден са установени общо 32 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 15- под въздействието на наркотици, съобщиха от МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 7303 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 9411 водачи и пътници. Съставени са 1757 фиша и 474 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1606 МПС и 1898 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 392 фиша и 83 акта. Установени са трима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Трима са шофирали под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

banner

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16 часа.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!