Заради прогнозираните от метеоролозите предстоящи обилни валежи в Пловдив, по разпореждане на кмета Здравко Димитров от тази сутрин извънредно се почистват дъждоприемните шахти на всички проблемни места в града.

ОП „Чистота“ оставят дежурни екипи, а при проблеми с дъждоприемните шахти гражданите могат да сигнализират на тел. 0882002347. Дежурни екипи от „Градини и паркове“, както и от другите общински звена, също остават в готовност да реагират при необходимост.

От общинския кризисен щаб при бедствия и аварии имат готовност за очакваните обилни валежи. От там съобщават, че се извършва 24-часов мониторинг на река Марица като в момента нивото на водата е 60 см. и положението е спокойно.

banner

„Поддържаме гореща връзка с органите на единната спасителна система – ОД на МВР Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Екипите на доброволните формирования също са подготвени и имат готовност да реагират при необходимост“, информират още от щаба.

Специално внимание се отделя на участъците по бул. „Васил Априлов“, където при последните проливни дъждове имаше затруднения в оттичането на водата. „Коматевско шосе“, „Ягодовско шосе“ под надлез „Скобелева майка“, подлезът на ул. „Гладстон“ също са сред проблемните места.

От Община Пловдив призовават гражданите при рязко влошаване на метеорологичната обстановка по възможност да си останат вкъщи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!