„Днес ще внесем проект за решение на парламента за сваляне на имунитета на г-н Борисов.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, след като се запозна с внесените от главния прокурор документи в парламента.

Нинова се аргументира: „След като те нищо не правят, Борисов няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата“, посочи тя.

По думите на Нинова целта е да се изпълни законът. „5-дневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес“, обясни тя и допълни, че все още има време Борисов да докаже верността на думите си.

banner

Лидерът на БСП коментира и комисията по имунитетите, за която се говори в записите от заседанието на ПП: „Ще погледнем отрицателно на такава комисия, не го приемаме това. Предвижда се тя да тупа топката 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е да разкрие истината, а да спаси Борисов от наказателно преследване“, посочи тя и допълни: „По-лесният и бърз начин да се разкрие истината е той сам да си даде имунитета, бързо да се води това дело и да се произнесе независимия съд.“

„Запознахме се с практиката на миналите Народни събрания, при която се създава анкетна комисия със срок между 3 и 7 дни, а ДБ и ПП говорят за 6 месеца. Това логично ли е?“, попита Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание и на нещо много странно относно внесените в деловодството документи: „Тези документи не са с гриф за сигурност, те са общодостъпни. В същото време не се дава възможност да се запознаем с тях. Наложи се писмено да искаме от председателя разрешение да се запознаем с тях“, посочи Нинова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!