Партия ГЕРБ даде извънреден брифинг от централата си в София.

“Заставам пред вас, защото водим в последни дни публично разговори за съставяне на правителство. Първият въпрос е има ли нужда България от работещо правителство. Отговорът е категорично да. Вторият е успяхме ли да идентифицираме минимум общи приоритети да се излезе от политическата криза. Отговорът е да. Сега въпросът е какъв формат”. Това заяви номинираната за премиер Мария Габриел.

“Получих предложения, но сега за мен приоритетът е България. Смятам утре сутринта да предложа разговорите да продължат, с цел съставяне на експертно, а една година, на основа на приоритети, работещо правителство”, обяви Габриел.

banner

По думите на Габриел бъдещото правителство трябва да е във „формат, който изключва думата коалиция. То може да бъде само експертно. С ясни приоритети“.

„Утре първата сила, с която ще отправим покана за разговори, е БСП. С нея имаме най-големи различия“, обяви Габриел.

Според нея, резултатите на следващи избори биха били същите, а цялото това време ще бъде безвъзвратно изгубено.

„По време на тези разговори стана ясно, че има заявка за ангажимент за подкрепа на политики. Вярвам, че това ще позволи да се случат хубави неща за България, конкретно визирам парламентарната група на ПП-ДБ, но затова е важно разговорите да продължат. Не ние бързаме, а Конституцията на България ни казва ясно, че имаме срокове“, обясни номинираната за премиер Габриел.

„От утре ще поканя да продължат тези разговори с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които ще могат да доведат до успешни резултатите приоритети, които споделих“, каза тя за ПП-ДБ.

Относно това защо не се водят разговори с партия „Възраждане“, тя обясни: „Много ясно в приоритети еврозона, Шенген, бюджет, инфлация, има различия“, които биха могли да се изговорят в парламента.

„Никакви разговори не са водени с мен или да са излъчени сигнали от мен за имена, министерства или каквото и да било“, изтъкна тя.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!