Destiny

Слави Трифонов учреди партията си през задния вход

Шоуменът Слави Трифонов учреди отново политически проект в пълно медийно затъмнение, предаде репортер на БГНЕС.

След като съдът отказа да регистрира партията му „Няма такава държава“, телевизионният водещ се спря на новото име „Има такъв народ“.

Учредителното събрание се състоя в столичен хотел. Самият Трифонов влезна от заден вход на хотела и заобиколи чакащите го медии.

На излизане новите делегати също решиха да се гонят с медиите и да не отговарят на техните въпроси. Някои от тях дори отказаха да назоват името на председателя на партията. 

Това е втори опит на Трифонов да постави начало на своя политически проект след провала на регистрацията на партия "Няма такава държава". След като Върховният касационен съд окончателно отряза напъна му да основе "Няма такава държава", той излезе с учредителна декларация на ПП "Има такъв народ", припомня Dnes.bg.

Причината съдът да откаже регистрацията беше, че тя е използвала незаконно българското знаме в логото си.

Учредителната декларация преповтаря декларацията на партия "Няма такава държава", потвърди за БНР заместник-председателят на партията Тошко Йорданов:

“Новата партия има промяна в логото, както виждате. Това беше адски глупаво, няма никакво значение как се казва“.

Партията на Слави Трифонов се обявява за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина, въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Новото лого на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" представлява стилизиран восъчен печат с името на партията на син фон, допълва Dnes.bg.

Banner 468 x 60 px