За участие в процедурата за лизинг на два медицински хеликоптера с цялото оборудване и лицензирани пилоти има подадени оферти от две фирми. Това каза служебният министър на транспорта Христо Алексиев в отговор на въпрос на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, съобщават от БНР. Срокът за подаване на офертите е бил до вчера.

“Има две подадени оферти, наистина на доста сериозни и реномирани HEMS оператори. Надяваме се оценката да приключи бързо и още юли България да има два хеликоптера с готови екипажи. Работи се и по медицинската екипажи, работи се и по оперативните бази, където трябва да домуват хеликоптерите, работи се и по площадките към самите болници, които са определени че могат да се ползват от тази услуга и да участва системата HEMS”.

Спешната медицинска помощ е приоритет и за държавата, и за служебното правителство, увери Алексиев.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!