Общоградското честване на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев днес ще започне точно в 13.15 часа пред паметника на поета – революционер в Цар Симеоновата градина в Пловдив.

Официално слово ще произнесе Десислава Шишманова – ръководител на РТВЦ на БНТ в Пловдив, водещ е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

След приключването на ритуала, организиран от Община Пловдив с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“ и полагането на венци и цветя, на същото място слово ще произнесат двама изявени студенти от катедра „История и археология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“.

banner

Августин Денков е студент в 4-ти курс, а Георги Пандев – в 3-ти. Двамата са активни членове на младежкото движение „Ново начало“. Инициативата за произнасяне на слово на този ден е на студентите от катедрата, които ще положат и венец на паметника.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!