Destiny

Росен Плевнелиев: Няма да има прогрес и високи заплати, ако се върнат мутрите

Няма начин да се борим за стратегически инвестиции, да гледаме напред, да очакваме да се развиваме икономически с добре платени работни места и индустрия, която създава висока добавена стойност, а да виждаме нападения в софийските заведения и по улиците. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият президент Росен Плевнелиев.

„Няма как да очакваме развитие и прогрес, ако се връщаме към мутренските времена, когато със силови методи хората решаваха проблемите, а държавата липсва. Тези, които причиниха този погром пред очите на народа, трябва да бъдат изправени пред съда, за да сме сигурни, че не се връщаме назад“, добави той.

Бившият президент коментира и вероятността „Фолксваген” да предпочетат Турция през България за нов завод. 

„Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи. Ако „Фолксваген” изберат Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите”, каза той.

„Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на „Фолксваген” там би подкрепила тях”, добави Плевнелиев.

„Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с „Фолксваген”, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Един такъв концерн като „Фолксваген”, няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете”, каза още той.

 

Banner 468 x 60 px