Дръзка измама с онлайн кредити. Младо семейство от Стара Загора с едногодишно дете измами свои близки като изтегли кредити за 90 хиляди лева от тяхно име чрез кражба на самоличности. Двойката заснемала свои семейни приятели под предлог, че ще им прави шеговити колажи. Снимали и личните им документи. После с данните кандидатствали пред 9 банкови институции за отпускане на онлайн кредити. Парите прехвърляли по свои сметки, след което ги теглили. Голяма част от получената сума е била проиграна на хазарт с онлайн залози. С друга част от парите партньорите си купили кола. Пострадалите са три бивши съученички на жената.

Прокуратурата, заедно с БНБ, проверява как се е стигнало до измамата и има ли пропуски в системата за онлайн кредитиране. Това обяви говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. По думите му семейството вече е направило самопризнания.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!