Destiny

Над 2,5 километра е опашката на ГКПП "Маказа"

24 часа 24 часа

Над 2,5 километра е дължината на опашката от автомобили, чакащи да влезнат в Гърция през ГКПП "Маказа". Чакането отнема повече от 2 часа, твърдят пътуващи за южната ни съседка. Повечето автомобили са български, но има също много румънски и турски. Освен големия брой автомобили преминаването на границата се бави заради допълнителните проверки, които извършват гръцките власти.

От април шенгенските страни извършват пълна проверка на пресичащите границата им. Проверява се включително дали личните документи не са обявени за откраднати или изгубени. Трафикът към Гърция започна да се засилва още от четвъртък следобяд.

В петък сутрин опашката пред граничния пункт се образува още преди 8 часа. Изключително натоварен е и трафикът в Кърджали, защото всички пътуващи за Гърция преминават през центъра на града. Жителите на Кърджали и региона вече избягват ползването на най-удобния за тях ГКПП "Маказа" и предпочитат да преминават през ГКПП "Златоград", където пътят е по-бавен, но не се образуват опашки.

Banner 468 x 60 px