Destiny

Борисов за Брекзит: Не виждам полза нито за Великобритания, нито за Евросъюза

Разговарях с Мишел Барние, защото исках да се информирам за последните движения по преговорите за Брекзит. Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

"Близко сме до ръба, не мога да давам подробности, ще чуем какво се иска в този последен кръг от преговори. Не виждам полза и за Великобритания, и за ЕС, не виждам каква е ползата, не виждам оптимизъм. Всички вървим с един оптимизъм, че нещо ще се случи в последния момент. Не можем да загубим общия пазар. Това е най-силното нещо, което има Европа, ако се остави отворена врата, не виждам как може да се контролира", добави той.

"С либийския ми колега говорихме как да възстановим добрите си отношения. Той прие поканата, ще дойде в София. Що се касае до инцидента с кораба, запознах го. Той благодари за усилията, които положихме корабът да е под охрана", каза Борисов. "Имах среща с председателя на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер. След излизането на Меркел тя пое поста. Информирали сме се как да се справим с миграционната криза. Поздравиха ме за ордена в Сърбия, това е най-високото звание в Сърбия. То е в следствие на работата на България. Тя с това започна - великолепното европредседателство", каза той.

"Когато парите от Венецуела са били превеждани не е имало нищо незаконно по тоя ред, за да си хулим банковата система. Когато дойде сигнал аз лично извиках американския посланик да го уведомя какво правим. Не те са дошли. Посланиците аз съм ги извикал при мен. Всички са казали благодаря на българските служби. Всички ни хвалят, ако се стегнем и във вътрешен план малко. Да не забравихме какво се случи в кабинета "Орешарски". Президентът Радев спечели избори при наше управление, както аз при тях съм спечелвал", каза Борисов. "Всички политици трябва да се мобилизираме и да браним мира. Това ще го правя до последния ден в който съм на работа", каза той.

Banner 468 x 60 px