Destiny

Северна България - скована от студ

nova.bg nova.bg

Десетки домакинства останаха без ток след снеговалежите в Северна България. А се очаква температурите да паднат до минус 11 градуса. Пет села край Монтана са били без ток повече от 24 часа.

 Във Варна някои улици се превърнали в пързалки. А за вчерашния леден капан на пътя София - Варна, край Севлиево, в който попаднаха стотици коли и камиони, днес беше назначена проверка на снегопочистващата фирма.

Ако се открият пропуски, ще има санкции. те. „Апелирам шофьорите, като видят снегорина, да не го изпреварват. Той, за да е тръгнал, значи чисти. Значи пред него не е изчистено”, заяви Димчо Димов, началник „Пътно поддържане”-Шумен. Освен за толерантност, служителите по снегопочистването молят и за търпение. При снеговалеж пътят първо се обработва със специална смес. И й трябва време, за да подейства.

„Солта действа, когато има движение и когато я мачкат колите. Няма как при снеговалеж пътят да е черен до асфалт”, заяви Димов. През изминалата нощ по републиканските пътища са работили 800 снегопочистващи машини.

Banner 468 x 60 px