Destiny

Пореден ден на протести: Напрежението във Варна и Перник ескалира

btv btv

Пореден ден на протести в различни градове на страната. Гневът ескалира заради високите цени на горивата, но към тази тема се прибавят и други поводи за недоволство.

Организатори на протестните демонстрации изтъкват също корупцията, размeра на данъците, проблемите на хората с увреждания и промените в закона за вероизповеданията. Сблъсък между протестиращи беляза недоволството във Варна тази вечер.

Симпатизанти на партия „Възраждане” са нападнати от мъже с качулки. До тежък инцидент не се е стигнало заради бързата намеса на полицията. Множеството тръгна от сградата на Общината и продължи към „Аспаруховият мост” и го блокира за кратко.

В Стара Загора също се събраха стотици протестиращи. В Добрич беше блокиран пътя за Варна.

В Перник недоволните блокираха кръговото кръстовище на Драгичево, което води към АМ „Люлин” и АМ „Струма”. В миньорския град се стигна до сблъсъци, след като служителите на реда са се опитали да не позволят на протестиращите да блокират магистралата в час-пик. В момента тя е затворена. На демонстрацията има засилено полицейско присъствие и Жандармерия.

В София протестното шествие започна от Министерски съвет, премина през централата на НФСБ и се върна обратно. В него участват, както майките на деца с увреждания, така и симпатизанти на партия "Възраждане". Tе настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Banner 468 x 60 px