Destiny

Бурният вятър свали част от фасадата на мол в Благоевград

Бурният вятър събори цялата фасадна стена на мол Ларго в идеалния център на Благоевград, предаде БГНЕС. Падна цялата метална обшивка на източната страна на сградата. Минути по-късно падна и част от южната фасада.

На място пристигнаха пожарни и линейки. Служители на службата за аварийно спасителни операции започнаха да почистват отломките от металните парчета в търсене на затиснали хора, за каквито подозрения имаше. За щастие пострадали хора няма. Служителка в заведение наблизо заяви, че гражданите са успели да се отдалечат на безопасно разстояние в момента, в който са започнали да падат метални части от фасадата. Двайсет души са се намирали в кафето, което е на покрива на мола. Първо са усетили миризма на дим, след това са се чули трясъци. Хората са се разбягали и излезли от сградата.

Час след инцидента, случил се в 18.15 часа, целият район на площад „България”, където се намира Ларго мола е отцепен. На място пристигна и областният управител Бисер Михайлов, който съобщи, че няма затиснати хора под отломките от фасадата. Разширява се периметърът на загражденията в идеалния център на града. Взето е решение разчистването на отломките да продължи, след като утихне вятъра. Целият мол е отдаден на концесия за 30 години. През 2014 години на сградата бе сложена новата фасада с обшивката от метални пана.

Banner 468 x 60 px