Destiny

Борисов се срещна с Доналд Тръмп

Премиерът Бойко Борисов и президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещнаха днес в централата на ООН в Ню Йорк по време на срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците". Тя е организирана по инициатива на Тръмп, а България е съдомакин на събитието, пише 24 часа.

Премиерът Борисов е начело на българската делегация, която участва в 73-тата сесия на ООН. По време на Срещата на високо равнище страните-участнички заявиха категоричен ангажимент за предприемане на действия за борба с проблема с наркотиците. Всяка страна декларира готовност да се включи в прилагането на стратегия, ограничаваща в максимална степен разпространението и употребата на наркотични вещества. Документът визира четири основни точки, които държавите поемат ангажимент да разработят: намаляване на търсенето на наркотични вещества чрез образование, кампании и превенция на злоупотребата с наркотични вещества; разширяване на усилията за лечение, с цел спасяване на живот и насърчава на възстановяването на наркозависимите; укрепване на международното сътрудничество в областта на съдебния, правоприлагащия и здравния сектор; и премахване на достъпа до незаконни наркотични вещества чрез спиране на производството и трафика им.

По-късно премиерът ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Целта на форума е международната общност да препотвърди ангажимента си към глобалния мир, предотвратяване на конфликти, защитата на правата на човека. Предстоят и поредица двустранни срещи с участието на Борисов, а вечерта той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му

Banner 468 x 60 px