Destiny

Пътна полиция: Разрешено е да се кара в аварийната лента, когато магистралата е в ремонт

В участъците на магистралите, които са в ремонт, е позволено да се кара в аварийната лента, за да се облекчи трафикът. Това каза днес пред журналисти в София инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция".

Той допълни, че шофирането по тази част от платното извън местата с ремонт се санкционира с взимане на книжката за 3 месеца и глоба от 1000 лева. При повторно нарушение глобата е 4000 лева, а свидетелството се отнема за половин година, предаде "Дневник".

Инспектор Георгиев каза, че днес по пътищата се провежда полицейска операция, като контролът е насочен основно върху шофирането след употреба на алкохол и наркотици, карането без книжка, наличието на застраховка и т.н. Според представителя на "Пътна полиция" натоварването на трафика ще започне постепенно да се увеличава следобед и вечерта. Данните от инцидентите през почивните дни до момента сочат, че са загинали трима души – мотоциклетист, водач и пешеходец.

Инспектор Илия Георгиев призова водачите да са толерантни, да спазват дистанция, да са търпеливи и да не извършват рисковани изпреварвания. От "Пътна полиция" и Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са направили нужната организация, за да се облекчи придвижването до столицата и големите градове в края на трите почивни дни.

Banner 468 x 60 px