Destiny

Петима пакистанци, преминали незаконно границата ни, върнати обратно в Турция

Петима пакистански мигранти, които нелегално преминали в България, са били върнати обратно в Турция. Според информация на "Ихляс хабер ажансъ" те се укривали в района на село Ахлатлъ, окръг Кофчаз в областта Къркларели край българо-турската граница. Пакистанците били открити от екип на турската жандармерия, на която е поверена охраната на турските граници.

В жандармерийската застава получили сигнал, че чужденци са забелязани в околностите на село Ахлатлъ. Към района се отправили екипи на жандармерията, които блокирали пътищата към Къркларели и предприели претърсване. Мигрантите били открити в район, който е близо до турско-българската граница. При проведения разпит те разкрили, че няколко дни преди това преминали нелегално през границата от Турция в България. Но там били заловени от българските полицаи, които ги върнали обратно в Турция. Чужденците твърдят, че преди да ги върнат, полицаите взели парите и ценните вещи, които носели със себе си.

Пакистанците избягали по нелегални пътища в България. Целта им била не да останат в България, а да заминат в някоя друга европейска държава, посочили в показанията пред турската полиция. След приключване на разпитите всички били настанени в Центъра за мигранти в с. Пехливанкьой към областната Служба по миграцията в Къркларели.

Banner 468 x 60 px