Destiny

Сняг вали в района на Лъки, Студенец, Паничково и Първомай

fokus fokus

Сняг вали в района на Лъки, Студенец, Паничково и Първомай, пътищата са обработени и нормално проходими. Това съобщиха от Областното пътно управление.

В останалата част от Пловдивска област валежите са от дъжд. Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, температурите са от -5 до +7 градуса. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, както и да не предприемат рискови маневри.

Забранено е движението на МПС над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре, също по пътищата Поповица-Болярци и Югово-Лъки-Здравец, в отсечката град Лъки-пътно кръстовище за хижа Момчил юнак. Заради продължаващите валежи от дъжд и сняг е изключително завишена опасността от свлачищна активност по пътищата в планинските райони. Водачите трябва да бъдат особено бдителни по пътните отсечки Бачково-Нареченски бани, Троян-Кърнаре и Кричим-Девин.

Трафикът по основните направления в Пловдивска област се осъществява с нормална интензивност. Най-натоварено движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян.

Banner 468 x 60 px