Destiny

Валери Симеонов: Законът за шума е готов и още днес ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание

Валери Симеонов: Законът за шума е готов и още днес ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание радио Фокус

Законът за шума е готов и още днес ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание от парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. Това каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. По думите на Симеоново санкциите в този закон са доста добри. Предстои законопроектът да бъде обсъден от парламентарните групи и да бъде гласуван. Валери Симеонов се надява Законът да бъде подкрепен от всички депутати, защото „когато се въвежда законност, трябва всички да са от едната страна на барикадата”. Очаква се глобите за нарушение на закона да достигнат до няколко хиляди лева. Санкциите ще се налагат в зависимост от промените в нормативната база, като ще има разлика за физически и юридически лица и ще са в зависимост от това дали се касае за шум в курорти, или в жилищни квартали. „Заложили сме на органите на реда, които ще осъществяват ефективен контрол”, каза Симеонов.

  По думите му проверките по курортите ще продължат. При сигнал ще бъдат осъществявани такива и по зимните курорти. „Само ако е необходимо ще ходя и то там, където има установени нерегламентирани порочни връзки между местните институции и нарушителите с дебели портмонета и когато институциите изпитват страх да извършват проверки”, уточни Валери Симеонов. .

Колкото и да не им се вярва на младите, хората идват в България, за да си починат и туризма е форма на почивка, затова за всеки ще се прилагат тези мерки”, каза още Симеонов.

 

Banner 468 x 60 px