Destiny

БНБ приключи проверката по случая "Мартин Петров"

БНБ е приключила проверката по казуса с източените 3,8 млн. от сметките на футболната звезда Мартин Петров и е изпратила конкретни предписания към "Уникредит". Това заяви пред bTV управителят на Централната банка Димитър Радев. 

По думите му, проверката е приключила вчера, но конкретните предписания не могат да бъдат обявени на този етап, тъй като Мартин Петров вече заведе искова молба в Софийския градски съд срещу "Уникредит Булбанк", за да му върнат източените 3,8 млн. лв. Искът бе подаден на 28 ноември. 

"Още повече тук става въпрос за надзорни мерки и търговски отношения между банка и нейн клиент, които са обект на банкова тайна. Това, което можем да кажем е, че става въпрос за изолиран случай, който не представлява риск за други клиенти на банката", допълни Димитър Радев. 

Управителят на БНБ допълни, че след като и двете страни в казуса не правят официални изявления, Централната банка не може да бъде техен говорител. Димитър Радев обясни какъв е принципът, по който се действа в такива случаи.

"Принципът е, че при най-малки съмнения, че няма авторизация на плащанията - парите трябва да бъдат възстановени", каза той. 

Banner 468 x 60 px